Kişiye Özel Tasarımlar

Gümüş Takı Nasıl Temizlenir? Bakımı Nasıldır? 

Gümüş Takı Nasıl Temizlenir Bakımı Nasıldır

Gümüş takı bakımı, aksesuarlarınızı uzun süre kullanabilmek için ihmal etmemeniz gereken rutinlerden biridir. Özellikle kolye ve bileklikler, ince bir yapıya sahip olduğu için kısa sürede yıpranır. Gümüş aksesuarlarda en sık görülen sorun ise zamanla kararmasıdır. Çeşitli bakım rutinleri uygulayarak kararmaların önüne geçebilir, ilk günkü parlaklığını kazandırabilirsiniz. Peki, gümüş takı nasıl temizlenir? İçeriğimizde, bilmeniz gereken tüm detayları anlattık!

Evde Kolaylıkla Uygulanabilecek Gümüş Temizleme Yöntemleri

Gümüş takı temizliği için; limon, tuz, muz kabuğu gibi çeşitli alternatifleri değerlendirebilir, evde kolaylıkla bakım yapabilirsiniz. Öncelikle kullandığınız aksesuarda kararma olup olmadığını kontrol edin. Eğer sadece parlaklık kazandırmak istiyorsanız, kararmalar için verdiğimiz yöntemleri uygulamanıza gerek yoktur. İşte, evde gümüş takı temizleme yöntemleri: 

  • Tuz ve Limon Karışımı: Eğer amacınız aksesuarlara sadece parlaklık kazandırmaksa, bu karışımdan yararlanabilirsiniz. 1 fincan limon suyu ile 1 tatlı kaşığı tuzu, derin bir kasede suyla karıştırın. Parlamasını istediğiniz takıyı bu suda yarım saat bekletmeniz yeterlidir. 
  • Diş Macunu: Aksesuarlardaki kararmaları gidermek için diş macunu ile temizlik yapabilirsiniz. Bunun için pamuğun üzerine az miktarda diş macunu sıkmanız ve takıyı silmeniz yeterlidir. 
  • Muz Kabuğu: Kullandığınız aksesuarlar; su, ter veya parfümle temas ettiyse, muz kabuğu en iyi bakım önerilerinden biridir. Kabukla ovalamanız, kararmaların önüne geçmeye yardımcı olacaktır. 
  • Karbonat ve Sirke Karışımı: Bu karışım, çok fazla kararan takılarda uygulanması gereken bir yöntemdir. Karbonat, ince zincirlerle tasarlanan aksesuarlarda, minik çizikler meydana getirebilir. Eğer kararma azsa veya sadece parlaklık kazandırmak istiyorsanız, yukarıdaki yöntemleri değerlendirmenizi tavsiye ederiz. 

Evde uygulayabileceğiniz bakım rutinleri oldukça kolaydır. Üstelik kısa süre içerisinde istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. 

Gümüş Takılar İçin Profesyonel Temizlik Tavsiyeleri

Takıların bakımı ve temizliği için profesyonellerden destek almayı da mutlaka düşünmelisiniz. Değerlendirebileceğiniz profesyonel temizlik tavsiyelerini, şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Gümüş Cilası: Aksesuarların ilk günkü gibi görünmesi için en etkili yöntem, gümüş cilasıdır. Genellikle kuyumcuların kullandığı aletlerle cilalama yapılır. Takılara kazandırılan parlaklık, uzun süre kaybolmaz. 
  • Gümüş Temizleme Suları: Profesyonel çözümlerden bir diğeri, özel temizlik sularıdır. Değerli taşlar için hazırlanan sular, hem kararmaların hem de solmaların önüne geçer. 
  • Parlatma Cilaları: Aksesuarlar, kullanıma bağlı olarak parlaklığını kaybeder. Yeni gibi görünmesini istiyorsanız, parlatma cilaları da en iyi bakım uygulamalarından biridir. 

Profesyonel bakım rutinleri, evde uygulayacağınız temizliklere kıyasla daha etkilidir. Aynı zamanda etkisi, uzun süre devam eder. 

Gümüş Takılar Nasıl Temizlenmelidir?

Kolye veya bilekliklerin çizilmemesi için temizlik aşamasında pamuklu bezler kullanmalısınız. Mikrofiber bezler veya pamuk pedleri, kullanabileceğiniz alternatifler arasındadır. Kimyasal içermeyen sabunlar ve solüsyonlar, aksesuarlara istediğiniz parlaklığı kazandırır. 

Gümüş takı temizliği için limon, beyaz sirke gibi yöntemlerden de yararlanmanız mümkündür. Aksesuarlarınızı ılık su veya temizlik solüsyonunda yıkamak; sonrasında mikrofiber bezle kurulamak, en genel çözümdür. 

Gümüş Takılar Temizlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

“Gümüş takı temizliği nasıl yapılır?” sorusuna çeşitli cevaplar vermiş olsak da bunları yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar söz konusudur. Bakım sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için şu hususları göz önünde bulundurmalısınız:

Öncelikle takılarınızda çiziklere sebep olabilecek sert ve pürüzlü temizlik bezlerini kullanmaktan kaçının. Olabildiğince yumuşak bezler ve pamuk gibi ürünlerle bakım yapmaya özen gösterin.

İnce zincirle tasarlanan parçaları temizlerken, mümkün olduğunca dokunmayın. Hazırlayacağınız su içerisinde bekletmeniz yeterlidir. Bu aşamada, ovalamanıza gerek yoktur. 

Temizlik sonrasında kurulamaya özen gösterin. Islak veya nemli bıraktığınız gümüş aksesuarlar, tekrar kararabilir.

Bu etkenlere dikkat ederek bakım rutini oluşturabilirsiniz. Fakat parlaklığını tamamen yitirmiş, kararmış gümüşler, mutlaka profesyonel yöntemlerle temizlenmelidir. Evde uygulanabilecek rutinler, takıların çizilmesine ve kırılmasına yol açabilir. İster dikkatli bir şekilde kendiniz temizleyebilir, isterseniz işi profesyonellere bırakabilirsiniz. 

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0